Pianoundervisning med Piano Maestro og Ipad

Den 1. november 2019 skreiv Firdaposten om opplæring i piano med hjelpemiddel som Ipad og Piano Maestro. Nokre av pianolærarane i Kinn kulturskule har kunne gitt dette tilbodet ei stund, deriblant Geir Åge Hovland. 

Eleven spelar saman med appen på Ipaden, samtidig som appen lytter til event feil. Eleven og læraren får tilbakemelding på kva som må rettast og læraren kan sjå kor mykje eleven har spelt sidan sist time. Dette er ei alternativ undervisning som også motiverar elevane til å spele meir. 

Sjå Firdaposten sin artikkel om Petter (9) og Piano Maestro her:"
" Ipad og app gjorde Petter (9) til ein piano maestro".

Les mer: Piano Maestro

Ung Kultur Møtes

i Nordfjorhallen i Måløy Lørdag 7. mars

Les mer: UKM 2020 i Kinn kommune

Drømmestipendet 2020

Hei, du som er fødd mellom 2000 og 2007 og bur i eller kjem frå Kinn kommune!Driv du med dans, musikk, skapande skriving, visuell kunst, sirkus, teater eller noko anna innan kultursjangeren så kan du søkje på Drømmestipendet. Det er rektor i kulturskulen som nominerar og vi ønskjer å få inn interesserte søkjarar på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innan sundag 19. januar.

Les mer: Drømmestipendet 2020

Kulturskulen si juleforestilling 2019

 

Fredag 6. desember heldt Kinn kulturskule avd Florø, konsert i Florø Samfunnshus. Kulturskulen stilte i år med skuleforestilling i fullsatt sal kl 12:00 for 4. - 7. klasse frå Florø barneskole. Kl 18:00 var det åpen kveldsforestilling for alle. Begge forestillingane var godt besøkt.

Om kunstutstillinga

Juleforestillinga starta eigentleg allereie onsdag 27. november med utstilling i Samfunnshusets Foaje. I år var det utstilt heile 150 arbeid med eit stort spekter av teknikkar og motiver i svært høg kvalitet.. Der var kolasj, akryl, fargeblyanter, tusj og datateknikk. Motiva var sommer, jul, stilleben og fantasirike leirefigurar. 

Les mer: Kulturskulen si juleforestilling 2019
 

Pepperklang 2019

Fredag 29. november hadde Kinn kulturskule avd Måløy julekonsert i Parken Kulturhus. Konserten som har namnet Pepperklang blei åpna av Kinn sin ordførar Ola Teigen. Fjordenes Tidende var og dekka konserten. Du kan sjå artikkel og bilder på fjt.no her:
Pepperklang 2019

Les mer: Pepperklang 2019

Florø Storband  og Florø strykeensemble.

Laurdag 16. november slo Florø Storband og Florø Strykeensemble til med klassiske evig-grøne gromlåtar på Haavebua.
Det var perler som «Fly me to the moon» og «I’ve got you under my skin», kjent frå croonerar som notidas Michael Buble og stil-ikonet Frank Sinatra. Dette var første gang orkestera slo seg saman til eitt orkester med ulike songsolistar. Songarane var Jorunn Bakke Nydal, Eilif Vaardal og David Antonsen. Begge orkestera har tilknytning til kulturskulen, der storbandet blir leia av Arne Sunnarvik og strykeensemblet av Sanja Dukanac.
– Dette vil truleg bli ein fast årleg fellsekonsert framover.

 
Les mer: Florø storband og Florø strykeensemble 16 nov 2019