Det var satt ut ca 80 stoler til publikum, men dette ble altfor lite og det måte bæres ut stoler etter hvert som salen fyltes opp. Når alle var vel på plass i en stol holdt rektor Arne Sunnarvik med en kort åpningstale der han blant annet nevnte det gode samarbeidet med kultur- og fritid. Så ga han ordet til kveldens konferansier, kultursjef Roald Leivestad, som loset publikum gjennom konserten på en morsom og informativ måte.

Årets drømmestipendvinner, Elise Eikefjord Hatlem, sine verker var stilt ut ved inngangen til festsalen. Leivestad nevnte også Hatlem ved flere anledninger underveis i konserten og trakk frem hennes brennende engasjement og interesse for kunst som en viktig faktor for hennes suksess til tross for hennes unge alder.

Selve konserten ble åpnet av Floraskulen Brassband og deres dirigent, Torgeir Halvorsen. De spilte tre låter og presenterte sesongens nye aspiranter gjennom deres aller første soloopptreden.

Videre gikk konserten slag i slag med med et svært variert musikalsk uttrykk fra det sarte, sjarmerende og vare til det feiende flotte, storslagne og swingende. Søskenparet Ben Jeffrey og Britney Benert imponerte med impresjonistisk musikk for klaver og fiolin, mens Herborg Titlestad sjarmerte med både sang og fiolin.

Siste nummer ut var jazzstandarden "Autumn Leaves" i et arrangement av gitarlærer Eilif Vaardal som selv spilte bass for anledningen. Ben Jeffrey Benert og James Premraj briljerte på hhv piano og gitar med smekrende jazzsoloer.

Publikum ville ikke stoppe applausen og da konferansier Leivestad takket for oppmøte svarte publikum med enda en runde med applaus.